Superfan

Voor de Superfans 

Dus jij bent een superfan? Te gek! We willen dat het verhaal van Schrijven naar de Toekomst (SNDT) als een lopend vuurtje gaat. Fijn dat jij ons als superfan vooruit helpt. Hieronder een aantal tips voor online en offline acties die jij kan doen: 

Online

We zitten weer thuis! Een steeds groter deel van ons leven speelt zich online af. Online contact voelt anders, maar is nog steeds contact. Hieronder delen we vier manieren hoe je SNDT online een duwtje kan geven. 

1. Deel onze social accounts
Ken je iemand die misschien wel geniet van onze brieffragmenten? Nodig mensen uit onze Facebook pagina leuk te vinden of onze Instagram pagina te volgen. 

2. Deel onze social posts
Ben je geïnspireerd door een prachtige quote of geraakt door een persoonlijk verhaal? Deel dit met je vrienden, bijvoorbeeld op je Facebook tijdlijn, in een Instagram story of gewoon via whatsapp!

3. Whatsupppp?!
Om meteen terug te komen op Whatsapp. Deel het project in al je groepen, en stuur eens een berichtje naar die vriend die je een tijdje niet gesproken hebt. Misschien is hij wel op zoek naar verbinding?

4. Even Zoomen
We ontmoeten collega’s tegenwoordig voornamelijk online. We missen de persoonlijke praatjes bij het koffiezetapparaat. Zet eens een afspraak op met wat collega’s en praat niet over werk, maar over SNDT. Of misschien nog leuker? Doe samen een online workshop brievenschrijven!

Offline

Er is niets leuker dan een persoonlijk berichtje of een goed gesprek! Gebruik die momenten om over Schrijven naar de Toekomst te vertellen. Of gebruik SNDT om die momenten te creëren voor jezelf! Hieronder vier ideeën:

1. Ga op de koffie
Drink een kopje koffie met een vriendin, of die hele rijke buurman. Maak een praatje en vertel over dit project. Misschien willen ze zelf wel meeschrijven of zelfs doneren?

2. Schrijf!
Schrijf een brief of een kaartje naar een (verre)vriend, en deel je verhaal. Op deze manier worden zij verrast met een cadeautje in de brievenbus en zien ze meteen hoe leuk brieven eigenlijk zijn. Als superfan krijg je 5 kaarten van ons thuisgestuurd. Stuur je adres naar anniek@schrijvennaardetoekomst.nl 

3. Wandeldates
Nu Nederland op slot zit is wandelen een goede manier om elkaar te zien. Loop een rondje, fantaseer over de toekomst en overtuig je vriend(in) van de waarde van dit project.

4. Praat
Praat met iedereen die het maar wil horen: de kapper, je favoriete barista, je automonteur. Vertel iedereen die het wil horen over SNDT en vraag hen ook om het verhaal te delen. 

En het is zinvol om tijdens of na een gesprek altijd een linkje naar de website of de donatiepagina te sturen. Sommige mensen hebben wat hulp nodig bij inschrijving of donatie, wat fijn dat jij ze daarmee kan helpen!