Schrijven naar de Toekomst
Log in

Wat zou jij doen als je president was?

portret van Mimiportret van Mascha
Mimi aan Mascha
3/6
De Bilt, 09 juni 2020

Leuke Mascha,

Wat leuk om ook van jou handgeschreven post te ontvangen en dan nog wel vanaf de Waddenzee, dat overkomt me niet dagelijks. Ook schrijft niemand me eens over labradoodles, dat was hoog tijd. Veel dank daarvoor. Overigens ben ik, ondanks mijn leeftijd, uitstekend op de hoogte van de Vieze Man. Door zijn toedoen eet ik geen bonbons meer met een natte binnenkant, en heb ik argwaan jegens mensen die met te kleine hondjes in het bos gaan wandelen.

Kortom, je kunt maar beter naar Terschelling gaan!

Ik snap je behoefte om even pauze te nemen van 'het nieuwe normaal' heel goed. Wat een fantastisch idee om gewoon naar Terschelling te gaan en alle media even te pauzeren. Ik had het gevoel dat het nieuws ook nog een éxtra negatief is in deze tijd. Dat gevoel wordt onderschreven door een onderzoek naar het veranderen van taal. Op Twitter wordt gekeken naar welke woorden vaak gebruikt worden en in deze tijd blijkt het percentage woorden met een negatieve lading (en dito onderwerpen) enorm gestegen te zijn. Dan hebben we ook nog eens veel meer tijd om na te denken, en is nadenken vaak piekeren (volgens weer een ander onderzoek), kortom, je kunt maar beter naar Terschelling gaan! Al verlies je vervolgens op de boot wel een beetje het vertrouwen in de mensheid als je ziet wat voor idiote honden mensen meeslepen, en wat voor beroerde boeken ze lezen - terwijl er zoveel prachtige boeken bestaan!

Ik moet zeggen dat voor mij het meest teleurstellende einde toch wel uit De avonden van Gerard Reve komt. Er gebeurt werkelijk niets in dat boek, ik begaf het bijna van ergernis (wel heel knap als een boek zo'n heftige emotie op kan roepen) en de enige reden dat ik doorlas was omdat ik hoopte dat er nog eens iets zou gebeuren, maar nee hoor! Integendeel. En dat is dan officieel een goed boek.

Ik droom altijd zo levendig. En jij? Het schijnt dat emotionele lading die niet verwerkt is tijdens je dag de brandstof is van dromen. Kennelijk heb ik ook negatieve gedachten, en dat klopt. Net als jij denk ik dat dit het begin is. Corona vind ik niet zorgwekkend, klimaatverandering wel.

Binnen een paar jaar gaan alle beuken tegen de grond omdat hun wortels niet meer bij het water kunnen

Ik woon in een bos en ik zie het gebeuren. De grote droogte is sinds drie jaar aangebroken, we zijn er niet op voorbereid, en dit is nog maar het begin. Binnen een paar jaar gaan alle beuken tegen de grond omdat hun wortels niet meer bij het water kunnen, en hun stam kan niet tegen de zon. De boswachters planten alleen nog maar mediterrane bomen zoals de linde en de kastanje, want het is een feit dat we een middellands zeeklimaat gaan krijgen.

En ondertussen mag er weer gevlogen worden, en wordt er geen belasting op kerosine geheven? Het verschil tussen rijk en arm wordt almaar groter, racisme leeft volop en ook zijn vrouwen en mannen nog steeds niet gelijk. Ik denk ook dat er een aantal dingen gaan veranderen, en verder denk ik dat er een paar dingen móeten veranderen.

Maar goed.

Mijn favoriete snackreep is denk ik de Twix. Maar het is zeldzaam dat ik er een eet. Ik ben niet zo'n snoepkont, al zwicht ik altijd voor de eigen baksels van vriendinnen en mijn moeder. Het zou kunnen dat Nuts uit de mode zijn, zoals Raiders ook ooit plaats moesten maken. Het is het droevige lot van de snackreep.

Je briefpapier is te gek! En de envelop ook! Ik denk trouwens dat niemand toevallig in een museum werkt, maar vooruit, ik zal er niet verder op ingaan 😉 Bedankt voor de tip. Inderdaad erg mooi werk van Féllix Vallotton, waar ik voor jouw brief nooit van had gehoord. Ik kan niet wachten tot de musea weer opengaan. Toevallig heb ik nog vrijkaartjes liggen voor het Van Gogh waar ik toevallig een paar keer optrad. Zo toevallig!

Als we het dan toch over toevalligheden hebben: bijgevoegd een kaart met een QR-code naar de muziek die ik toevallig had gemaakt. Weet niet of het je smaak is, maar misschien vind je het wel leuk!

Tot slot de vraag: wat zou jij doen als je de president was? Hopelijk vind je dat een leuk gedachtenexperiment. Nogmaals bedankt voor je leuke brief! Ik kijk uit naar de volgende!

Hartelijke groet!

Mimi

adres:
Lauriergracht 116-S2
1016 RR, Amsterdam
 
IBAN NL 66 TRIO 032 006 9362
onv. stichting M
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram