Schrijven naar de Toekomst
Log in

Alleen samen komen we hieruit

portret van Lunaportret van Istahil Abdulahi
Luna aan Istahil
5/5
16 oktober 2020

Hi Istahil,

Wat leuk om van je te horen! En dat is echt niet erg hoor, dat je het even hebt laten wachten. We leven in een wereldwijde pandemie, dus dat is erg begrijpelijk dat het even niet lukte. Ik vind het enorm knap dat je jezelf staande kan houden tijdens al deze heftigheid dit jaar! En dat je alsnog doorzet met je studie en de tijd vindt om mij te schrijven. Heel erg bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Heel leuk dat ik steeds een vollediger beeld van jou kan vormen.

Een erg mooie demonstratie ook in Emmen! Wat mooi dat je daar een spreker was. Erg inspirerende woorden. Ik hoop ook dat racisme stopt, en onze nakomelingen in een betere wereld met mooie kansen kunnen leven, zonder dagelijks in angst te hoeven leven. Samen kunnen wij inderdaad een verschil maken. Wat fijn om te horen dat je hoop voor de toekomst hebt. Het gaat zeker beter worden. Positieve stemmen als die van jou, is wat de nieuwe generatie ook inspireert!

Met zijn allen kunnen we het aan

Met mij gaat het erg goed. Ik las pas dat het al de negende maand van corona is in Nederland. Dat is een hele zwangerschap! En wat een enorme bevalling is het hè. Ik had echt verwacht dat het al in december max. voorbij zou zijn, maar dat is het helaas nog niet. Maar we houden het vol! Met zijn allen kunnen we het aan. En ik weet zeker dat het goedkomt. Het blijft wel gek om in zo'n tijd te studeren. Volgend jaar zal ik afstuderen, en ik hoop dat alles dan weer terug naar normaal is. Maar die kans wordt steeds kleiner en kleiner helaas. Wel vind ik het fijn dat ik nu niet te veel prikkels op één dag hoef te verwerken, zoals ik eerder wel moest, toen alles nog op campus was. Ik denk dat het daarom mentaal beter met mij gaat, omdat ik nu veilig altijd thuis ben. Ik ben niet op vakantie geweest helaas, maar daardoor heb ik wel mijn collegegeld in één keer kunnen betalen. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Je vroeg mij of ik erachter ben gekomen wat de beweegredenen zijn van een kolonisator.  -Dit is wel een longread-

Aan de hand van mijn studie, en ook door inlezen bij andere studies en gesprekken die ik gehad heb met andere sociale wetenschappers en mensen die het recht kennen, ben ik onderhand tot mijn theorie en conclusie gekomen. Het volgende namelijk. Eigenlijk is het niet zo dat niet-witte mensen minderheden zijn. Eigenlijk zijn het witte mensen die in de minderheid zijn in de geschiedenis, want zij hadden geen mooie landen en grondstoffen. Zij voelden zich dus bedreigd en hadden eigenlijk ook niet veel mooi land en grondstoffen zoals niet-witte mensen wél hadden door de geschiedenis heen. Hun overlevingsangst heeft hen gedwongen om alles wat zij niet hadden af te dwingen bij niet-witte mensen, en zo een systeem op te bouwen dat witte mensen vooropstelt. Het systeem dat op stelen en barbaarheid is gebaseerd. Dit is vergelijkbaar met het feit dat mannelijk ego bestaat. Mannen waren eigenlijk bang voor vrouwen, omdat wij leven kunnen maken of breken. Wij zijn degenen die zwanger worden! Mannen voelden zich bedreigd en waren jaloers, waardoor zij vrouwen gingen kleineren en alles eraan gingen doen om hun eigen positie veilig te stellen. Niet-witte wezens, vrouwelijke wezens, die nu op meerdere gebieden een minderheid zijn, zijn in die positie gedreven, omdat anderen jaloers waren van hun positie. Jaloezie dat uit het overlevingsinstinct kwam, is dus wat kolonisatoren heeft gedreven. Deze jaloezie is ook terug te vinden in waarom er in olielanden zo veel oorlog is. De Verenigde Staten hebben onder andere ook bloed aan hun handen hierdoor. Men wil eenmaal overleven, maar dat is té vaak ten koste gegaan van anderen. 

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is. Ik zou nog meer moeten inlezen om enige gaps in te vullen. Ik hoop echt dat we naar een wereld gaan leven waar we voor iedereen zorgen, er geen jaloezie is, en men de ander ook iets gunt! Ik hoop dat de pandemie de ogen opent van wereldburgers, dat we voor elkaar moeten zorgen. Want alleen samen komen we hieruit.

Bedankt trouwens voor de foto's! Wat leuk om je te zien in een andere setting. Zo wordt mijn beeld van jou steeds completer. Heel veel succes nog met je werk en studie. Het ga je goed!

Met vriendelijke groet,

Luna

adres:
Lauriergracht 116-S2
1016 RR, Amsterdam
 
IBAN NL 66 TRIO 032 006 9362
onv. stichting M
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram